perjantai 9. marraskuuta 2007

Kapinakokouksesta post festum

Blogipäivitykset tulevat viiveellä, koska olen marraskuun hiukan radioskuggassa nettiyhteyksien suhteen. Mutta tulevatpahan kuitenkin.

Olin mukana pyhäinmiestenpäivänä Hämeenlinnassa järjestetyssä seminaarissa Sosiaalidemokratian suunta ja tulevaisuus. Ja hyvä että olin, vaikka sateisen hämärään lauantai-aamuun kävellessä tulikin epäiltyä järkensä valoa. Hämeenlinnan kaupunginvaltuuston kokoussali oli loistava paikka: Äänentoisto toimi, kaikki keskustelijat kuulivat ja suureksi osaksi näkivätkin toisensa erinomaisesti, ja ehkä juuri siksi tunnelma oli isosta porukasta huolimatta välitön.

Kiitos ilmeisen hitaan uutispäivän tapahtuma sai myös mukavasti julkisuutta, olkoonkin, että kapinakokoukseksi mediassa ristitty tapaus näytti paikan päällä kovin erilaiselta kuin iltauutisissa. No joo, toisen asteen koulutus, ympäristöpolitiikka,paikallisosastojen toiminnan kehittäminen tai syrjäytymisen ehkäisy eivät ehkä aiheina taivu viidentoista sekunnin inserteiksi yhtä vaivattomasti kuin ”Pitäisikö Eeron erota? Kyllä/Ei”. Puheenvuoroiksi ja keskusteluksi ne sen sijaan taipuivat kiitettävästi. Itselläkin taas hiukan ajatus kirkastui.

Ei kommentteja: