tiistai 31. heinäkuuta 2007

Sirkushuveja osa 2


Kuva: Vanhan valtaus 1968. http://yle.fi/elavaarkisto

Myönnetään. En osaa oikein asettaa itseäni sen sukupolven pöksyihin, joka on joutunut elämään kiihkeän nuoruuden taistolaisaatteineen ja toukka-asteen benzyskowitzeineen. Suomessa käytävää keskustelua kuunnellessa on silti helppo uskoa, että jotakin syvästi traumatisoivaa hallitsevien ikäluokkien poliittiseen menneisyyteen liittyy. Ehkä se on se.

Muulla minun on vaikea selittää sitä huolellisuutta, jolla suomalaiset ammattipoliitikot välttävät antamasta sellaista vaikutelmaa, että heidän työnsä olisi miltään osin poliittista. Sipoon ja Helsingin rajakiistan ratkaisemisen jälkeen hallituksesta kommentoitiin, että kyseessä oli enemmänkin juridinen kuin poliittinen kysymys. Puolustaessaan esitystään 100 000 Kalashnikov-rynnäkkökiväärin viennistä Afganistaniin puolustusministeri Kari Häkämies veikkasi, että aseiden viennille ei ole juridista estettä, ja syytti edellistä hallitusta politikoinnista. Ja niin edelleen und so weiter.

Herrajjumala Rauno, pistä se telkkari nyk kiinni. Ettet yhtään häppee. Politiikkaa! Kattosit ny pornoo ees, ninkun normaalit ihmiset.

Voi näitä.

Ei kommentteja: