keskiviikko 20. kesäkuuta 2007

Eiköhän se tästä

Kuva: Pyykit. Ulla Remes 1998. www.ullaremes.net.
Pläräsin läpi Kalliomäen työryhmän raportin ruokatunnin ratoksi. Noin pikaisella lukemisella pitää sanoa, että tykkäsin. Varsinkin oli mukavaa lukea kirjauksia järjestörakenteen uudistamisesta ja jäsenten vaikutusmahdollisuuksien kasvattamisesta. Myös järjestö(lue SAK)kytkyistä irrottautuminen on kovin kannatettavaa. Ei silti, että mainitut uudistustarpeet SDP:ssä eivät pomppaisi heti kenen tahansa silmään. Ne ovat kuitenkin niin tärkeitä, että niistä ei voi sanoa liian usein tai painavasti. Hieno homma.

Nyt täytyy vain toivoa, että uudistukset saadaan todella tehtyä. Pelkään, että jostain yksittäisestä asiasta kuten puheenjohtajakysymyksestä tulee puoluekokouksessa iso, repivä vääntö, paukut menevät siihen, ja rakenteet jäävät enemmän tai vähemmän ennalleen. Ja oikeasti, puheenjohtaja schmuheenjohtaja. Ongelmien ydin on organisaatiossa. Kyllä ihmiset tulevat mukaan, osallistuvat ja ottavat vastuuta, jos heille annetaan siihen mahdollisuus. If you build it, they will come, niin sanoakseni. Siltä tieltä löytynevät myös ne luvatut ilo, intohimo ja itseluottamus.

Ei niin, että puheenjohtajakysymys olisi merkityksetön. Itse odottelen jälleen sitä samaa tiedotustilaisuutta jota toivoin Heinäluomalta jo vaalien jälkeen. Olisi taas hyvä sauma sellaiselle. Eipä vain taida kuulua.

Ei kommentteja: